torsdag 13 januari 2011

Försökskanin.


På samma gata som mitt jobb, ligger en restaurangskola som är en av Frankrikes äldsta och förnämaste.
De har en gymnasiala utbildningar inom hotell- och restaurangnäringen tex. kock, hovmästare, sommelier etc.
Den dagliga klädseln är svart kostym, vit skjorta och slips. Tjejerna kan ha svart kjol.


Vissa kvällar i veckan har skolan restaurangdrift för allmänheten. Denna allmänhet bestod i går till största delen av mig och mina kollegor som blev...så att säga försökskaniner. Vi visades in i en pampig sal med snajsigt dukade bord. Alla kuvert hade 3! glas var. Här snålades det inte på porslinet.
Sen kunde spektaklet sätta igång.
Eleverna betjänade oss vid borden och vi fick en 3 rätters anrättning utan större finess. (Se ovan; flamberade crêpes som inte tog eld)
Det bästa var dock att se dem i action. Stressigt värre med många tappade bestick och tillbehör, för att inte tala om de återkommande dunsarna från köket. Riktigt bombastiskt faktiskt.
Kontentan: En ganska komisk afton på bekostnad av de stackars ynglingarna som slet i sitt anletes svett, trevliga bordsgrannar,  men maten förpassas till glömskans hav.

Inga kommentarer: