torsdag 28 april 2011

Goji.

Har faktiskt ganska så nyligen upptäckt Gojibäret.
En näve varje dag håller min franska husdoktor borta, helt övertygad om detta.
En liten varning bara: 
Fläskar man på med mer, har bären tydligen en laxerande effekt....




Här kommer en text jag plankat: 

"Det unika med Gojibäret är bland annat att det innehåller hela 18 olika aminosyror varav 7 av 8 är bland de essentiella (livsnödvändiga). Bäret är fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen däribland germanium ett spårämne som har lovordats för dess effekter. Antioxidantaktiviteten i Gojibär är extremt hög med en mycket hög ORAC-poäng (läs mer om ORAC under tabellen i vänstra kolumnen). Det ögonfrämjande ämnet zeaxanthin finns också i Gojibär. Väldigt höga halter av betakaroten och C-vitamin har visats i bäret, dessutom innehåller det E-vitamin, betasistosterol (sänker kolesterol), solaventivon (kraftigt antibakteriell) och polysackarider (ökar virus- och bakteriemotståndskraft) samt många andra för kroppen välgörande ämnen."




Man känner sig så kopiöst sund bara man läser texten. ORAC-poäng, betasistosterol, polysackarider, ju mer oförståeligt desto bättre känns det som. 
Jag kanske låter lite ironisk men jag äter dem på fullaste allvar. 
Så testa du med om det faller dig på läppen.





Inga kommentarer: