tisdag 23 mars 2010

Et le gagnant du Grand Prix de la Baguette 2010 est...

Den bästa baguettebagaren i Paris är utsedd.

Det blev Djibril Bodian som jobbar på bageriet: "Grenier à pain", 38 rue des Abbesses några stenkast från mitt.
Det var ca 500 st bagare som kände sig hugade att ställa upp.

I juryn sitter både proffs och allmänna baguetteälskare ( nån undersökning säger att så många som 97 % av parisarna äter sin baguette varje dag!)

Juryn ska alltså lukta, smaka och tugga sig fram till den bästa.
Sen ska andra kriterier som längd (mellan 50- 70 cm) och vikt (240-340 g) också uppfyllas.
Vinnarens vägde 300 g och säljes för 1,10 euro.
Nu får han äran att under ett års tid leverera till Nicolas och Carla i Elyséepalatset samt den nätta summan av 4000 euro (ca 40 400 Kr).
Bara att gratulera monsieur Bodian.

Tänker själv köpa, lukta, smaka och tugga hans alster innan jag ger någon högst personlig reflektion. Återkommer i ämnet.





Inga kommentarer: