onsdag 9 december 2009

Känslorna svallar.

Tror att vi är en hel del som behöver få oss lite julledighet snart.

Idag var jag ute och shoppade runt lite uppe vid Barbes-Rochechouart. Här finns många folkslag representerade och ibland är det inte lätt när alla ska samsas.
Scen 1: Lastbil som ska lasta av stora balar med nån sorts vit stoppning, står parkerad på busshållplast. Buss kommer, han tutar och gör det med besked. Alla busstutor här i stan kan väcka upp döda. Lastbilskillarna rycker bara på axlarna och lastar lugnt av. Bussen kör då fram till lastb och stannar 2! decimeter från bilen och den ene mannen. Sen går de loss. De fullkomligt vrålar och hötter med alla pekfingrar de har. Färdiga att slita ur chauffören och för att lynchas. Allt medan passagerare som gör sig så osynliga som möjligt går på och av. Därefter kommer en annan bilist och ska också säga sitt hjärtas mening eftersom bussen blockerar en sidogata där hans bil ska komma ut. Nya vrål och nya pekfingrar. Stackarna runt omkring får sig spridda skurar av saliv och matrester.
Sen kommer polisen. 2 piketbussar. Ridå.

Vi runtom fick oss iallafall ett avbrott i julrushen.
Vad hade hänt om jag försynt gått fram och brustit ut i "En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör. Och har han inget glatt humör så är han ingen busschafför....." Hur många feta smällar hade jag då fått på en skala?
Ok då, en mycket sjuk tanke.

Annars är det bara fint! 13 grader och duggregn. Vinterkappan är på tok för varm.

1 kommentar:

Kollegan sa...

Hahaha, vilken underbar plats vi bor på...!